mr. Bart Poort

Bart Poort studeerde rechten in Tilburg en is in 2008 als advocaat begonnen bij een middelgroot kantoor in Brabant. Hij heeft zich daar binnen de vastgoedpraktijk met name bezig gehouden met het huur- en bouwrecht. In juni 2015 is hij als partner toegetreden tot Weebers Vastgoed Advocaten N.V. ter versterking van de huurrechtpraktijk.

Bart treedt op voor woningcorporaties, brouwerijen en horeca-exploitanten, beleggers in woningen, kantoren en retail, ontwikkelaars en (semi-)overheden. Hij adviseert en procedeert onder meer op het gebied van het verhuren, beheren en beëindigen van huurovereenkomsten, overlast door huurders, renovatie, huurprijsgeschillen, bijzondere contractvormen en woonfraude. Ook houdt hij zich regelmatig bezig met juridische kwesties die spelen op het snijvlak van vastgoed en zorg en adviseert daarbij corporaties, zorg- en welzijnsinstellingen over de ontwikkelingen in deze sector.

Bart heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht.

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Bart is een echte belangenbehartiger die wordt gewaardeerd om zijn snelheid, veelzijdigheid en rol als sparringpartner. In 2013 heeft Bart met goed gevolg de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht afgerond.

Sinds 2018 is Bart ook commissaris van een woningcorporatie waarin hij een toezichthoudende functie bekleedt.

Naast een harde werker is Bart ook een echte gezinsman. Verder drinkt hij graag een goed glas wijn met vrienden en familie en geniet hij met enige regelmaat van ‘la dolce vita’ in Italië.


Artikelen