mr. Onno Tacoma MRE MRICS

Onno Tacoma MRE MRICS is 20 jaar werkzaam geweest buiten de advocatuur als taxateur, beleggingsmakelaar commercieel vastgoed en manager/jurist voor het projectontwikkelingsbedrijf van de Nederlandse Spoorwegen. Die uitgebreide ervaring maakt Onno specialist op het gebied van koop-en huurrecht van commercieel vastgoed. Op dat gebied adviseert hij beleggers, projectontwikkelaars, ondernemingen, family offices, corporaties, overheden en asset managers bij contractvorming, transacties en geschillen.

Vanwege deze uitgebreide ervaring op het gebied van commercieel vastgoed is Onno opgenomen in het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen als expert op het gebied van Vastgoed, meer in het bijzonder de aansprakelijkheid van taxateurs en makelaars. Daarnaast wordt Onno regelmatig gevraagd als onafhankelijk voorzitter bij drie partijen taxaties en taxatie commissies.

Onno studeerde rechten in Utrecht en Tilburg, behaalde een MRE-graad aan Amsterdam School of Real Estate gevolgd door zijn specialisatie opleiding Onroerend Goedrecht aan het Grotius instituut.

Onno heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Tuchtrecht/aansprakelijkheid taxateurs en makelaars
  • Vastgoedrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

RICS logo    LRGD logo


Artikelen